Zašto seks pod utjecajem alkohola nije baš najbolja ideja?

Alkohol utječe na mnoge aspekte tijela, ali i na osjećaje i sposobnost rasuđivanja. Iako se nakon par pića može pojaviti osjećaj opuštenosti te je puno lakše biti hrabar/ra i upustiti se u razgovore, u nastavku teksta pisati ćemo zašto alkohol i seks i nisu baš idealna kombinacija.

Utjecaj na seksualno iskustvo

Mnoge osobe vjeruju da ih alkohol čini opuštenijima i odvažnijima kada je u pitanju seks, no realnost je takva da je teško osjetiti pravu i iskrenu intimu, kao i poštivati granice kada se u sistemu nalazi alkohol.

Također, ako se prva seksualna iskustva dogode pod utjecajem alkohola, postoji realan rizik da će se s vremenom činiti prirodno biti seksati pod utjecajem alkohola, što pak može voditi u izbjegavanje seksa ako u situaciju nisu uključeni promili

Nezaštićeni seks

Ono što je činjenica je to da alkohol šteti sposobnosti prosudbe, te se često događa da za vrijeme pijanog seksa zaštita pada u drugi plan. To je podosta riskantno, što zbog rizika od neželjene trudnoće, što do zaraze nekom od spolno prenosivih bolesti.

Osjećaj kajanja

Tijekom pijanog seksa stvari se mogu činiti odličnima, a ideje sve jedna bolja od druge, no drugog jutra, kada alkohol napusti organizam može se pojaviti osjećaj žaljenja ili krivnje jer neka prosudba možda i nije bila najbolja. 

 

Poanta priče je da za seks alkohol nipošto nije potreban niti nužan, te sa sobom nosi punoviše rizika nego benefita!