Zašto je smijeh u seksu toliko dobar

Kada zamislimo seks, pogotovo kada fantaziramo o seksu, najbolje možemo opisati te misli kao ispunjene napetošću, strasti, posvećenosti i prepuštenosti i zanosom. 
 
Ali ono što najčešće nećemo primijetiti u našoj fantaziji je realnost seksa i svih slučajnih pomaka, zbunjenosti i nesigurnosti u to što radimo ili što nama netko radi, sklizova i padova i nenamjernih, neusklađenih dodira i pokreta, zvukova i neočekivanih događaja.
 
Kada se oni, neizbježno, u većoj ili manjoj mjeri pojave tijekom seksa koji se odvija izvan našeg uma, normalno je da osjetimo potrebu da zadržimo svoj smijeh ili koju šalu za sebe iz straha da će to "uništiti raspoloženje".
Mi te pozivamo da se prepustiš i tim osjećajima zanosa i strasti, kroz osmijeh, smijeh i koju šalu na račun sebe ili propalog kreveta ili nenadanog uleta nekog drugog ukućana - jer nas radost povezuje i može učiniti seks još toliko boljim.
 
Kada se možemo nasmijati sa svojom osobom, pogotovo u trenutcima kada smo apsolutno goli jedni s drugima (bilo to doslovno ili metaforički), naša povezanost i povjerenje jedno u drugo, kao i osjećaji sigurnosti i opuštenosti se pojačavaju. Bez brige, takvi osjećaji neće umanjiti ili "ugušiti" strast kako neke lošije komedije na TVu ili birtijevske priče komentiraju - štoviše, kada se osjećaš sigurno i opušteno, zadovoljstvo i orgazam toliko lakše dođu i intenzivniji su!
 
Kada god čitaš savjete za lakše ili bolje orgazme i seks općenito, uvijek je prvi savjet: opusti se.
 
Jer, budimo realni, seks je uzbudljiv i napet baš kako "treba biti", ali je ujedno i suludo smiješan nekada.
 
Ponekad bismo trebali (o)smijehom odgovoriti na iznenadno i uspaničeno "nokti! nokti!" ili ih već s osmijehom na licu izgovoriti kada netko s ambicioznom manikurom (ili izostankom manikure) još i ambiciozno krene rukom među noge. Time se lakše razbija ona manje ugodna napetost koju je trenutak razvio i s veseljem se nastavlja dalje - naravno da ne morate napraviti cijeli stand-up set šala o tom pokušaju i pothvatu, i nikada se ne smijemo rugati ili ismijavati svoju osobu (niti sebe!), pogotovo ne u toliko ranjivom i opuštenom trenutku, ali biti u redu s realnosti sebe i svoje osobe, i sa smiješkom odgovoriti na blesaviji dio realnog dobrog seksa je znak da smo sigurni u sebe, svoj odnos s tom osobom i da cijenimo što se događa bez nerealnih očekivanja za to kako bi seks trebao izgledati. To je znak da se seksamo zdravo i uživamo u trenutku, a ne da pokušavamo postići unaprijed postavljeni cilj. Štogod taj cilj bio ako netko s manikurom kreće ambiciozno.
 
Ponekada pokušamo neke pothvate, najčešće nove pozicije ili promjenu okoline seksa što završi u žešćem failu ili baš daleko od onog zamišljenog, pročitanog ili viđenog na ekranu - i to u tolikoj mjeri negraciozno da završimo zagrljeni ili jedni pored drugih umireći od smijeha - i to je isto zdravo! Svima je lakše uz smijeh, svaki životni pa tako i seksualni fail bi trebao biti razlog smijanja u nekom trenu kako bismo se lakši nosili i osjećali ugodno oko realnosti života. Naravno, taj smijeh mora biti znak inicijalne ugode i sigurnosti sa sobom i drugom osobom, nećemo se baš grohotom nasmijati ako je naša osoba zgrožena i ne dijeli naš humor i ugodu. Za sve postoji mjesto i vrijeme. 
 
Seks bi uglavnom trebao imati mjesta za smijeh, a pogotovo osmijeh. Ako se možeš nasmijati sa svojom osobom, pogotovo usred seksa, još više zbog seksa, tada se možeš i lakše unijeti u tu intenzivnu i ozbiljnu strast koja neće biti ugrožena humorom, već će biti potaknuta i osigurana vašom zajedničkom opuštenosti, a užitak i fizički, emocionalni i seksualni će ispuniti svaki trenutak.