Sve što treba znati o analnom seksu (bez srama)

U idealnom svijetu o svemu bismo mogli/e pričati otvoreno i iskreno (jer realno, nema ništa loše u želji za znanjem), ali shvaćamo da ne živimo u jednom pa stoga postoje mnoge teme koje ne bi realno trebale biti tabu, ali jesu.

Jedva takva je i analni seks. Mnoge osobe ga prakticiraju, ali opet se o njemu malo priča. Srećom, postoji HopaCupa, a nama nikada nije problem pričati o sramotnim i tabu stvarima!

Ne samo penetracija

Analni seks ne odnosi se samo na penetraciju penisa u anus, već uključuje i ostale vrste analne stimulacije prstima, jezikom (što se još naziva i rimming), seksualnim igračkama itd.

Za svakoga tko želi

Analni seks također nije rezerviran za jednu ili specifičnu seksualnu orijentaciju ili spol, već u njemu može uživati bilo tko - ako to nekome naravno predstavlja užitak.

Lubrikant je obavezan

Za razliku od vagine koja ima sposobnost samolubrikacije (iako i u toj sferi je lubrikant poželjan), anus to nema, stoga je lubrikant, i to pozamašna količina, obavezan kako ne bi došlo do bolova i ozljeda.

Kao i higijena

Higijena nakon seksa iznimno je važna stvar. Nakon analne igre nježno se operite blagim sapunom i vodom, a ako u bilo kojem momentu odlučite prijeći na vaginalni ili oralni seks, obavezno promijenite kondom kako ne bi došlo do prijenosa bakterija.

Najvažnije je ići pomalo

Važno se kod analnog seksa opustiti kako mentalno, tako i fizički i čitav proces voditi pomalo, što će u konačnici rezultirati ugodnijom penetracijom te će smanjiti mogućnost pucanja kože ili tkiva. Možete početi prstom ili manjom seksualnom igračkom, i pritom potražite pozu u kojoj se osjećate ugodno.

Shit happens

Govorimo o anusu i analnom seksu, tako da je posve normalno prije ili kasnije vidjeti trag izmeta. Ništa sramotno!

Kondom je uvijek preporuka

Iako trudnoća, ako govorimo isključivo o analnom seksu, nije briga, spolno prenosive infekcije i bolesti jesu. Stoga, kondom i dentalne brane nek se uvijek pronađu u priči!

Pristanak, pristanak, pristanak

Ako ste isprobali solo analnu igru i oduševili se, to ne znači da će vašem partneru ili partnerici to isto biti želja. Porazgovarajte o tome, i ako ste oboje za, svakako uvijek tražite pristanak!

Okej je prakticirati ga - ili ne

Kao i svaka vrsta seksa i intime, analni seks nije svačija furka. Nekome će se svidjeti, nekome neće, i sve je to posve u redu. Bitno je samo pričati otvoreno i iskreno te poštivati tuđe želje, ali i tijela. Izbor je uvijek vaš.