Sve o (nikako stidnim) usnama

Danas pričamo o malim i velikim vaginalnim usnama, dijelovima genitalija koje su iz nekog razloga u našem jeziku u nazivu primile epitet stidne, no budući da se radi o posve normalnom dijelu tijela mi ih tako nećemo zvati, a sugeriramo vam da i vi učinite isto!

Kada smo to makle s puta, pričajmo malo o malim i velikim usnama. Prije svega, njihov izgled uvijek je unikatan, te varira u veličini i obliku kako unutarnjih, tako i vanjskih usana. Općenito govoreći, vulve mogu biti različitih oblika, veličina i boja, pa čak i mirisa.

Mnoge osobe ponekad se zapitaju izgledaju li njihove vaginalne usne normalno, ali stvar je u tome što zapravo normalne vaginalne usne ne postoje! Stoga, osim ako vas bole ili je nešto u tom predjelu nelagodno, one su posve normalne.

Čitava raskoš velikih i malih usana

'Mesnate' vanjske usne vulve poznate su kao velike usne, dok se unutarnje usne, koje obično vode do vaginalnog otvora, nazivaju male usne.

Asimetrične unutarnje usne

Zapravo je prilično uobičajeno da vulve imaju asimetrične male usne, odnosno, situaciju da je jedna unutarnja usna duža, deblja ili veća od druge.

Zakrivljene vanjske usne

Vanjske usne mogu, ali i nemoraju pokrivati unutarnje u cjelosti. Varijanta zakrivljenih je kada vanjske usne izgledaju poput konjske potkove te kada se spajaju na svojim krajevima, dok su unutarnje tako u sredini otkrivene. Opet, posve uobičajeno.

Istaknute unutarnje usne

Još jedna posve normalna stvar kod vaginalnih usana je da su unutarnje usne duže od vanjskih te kao da strše iz njih. Ta razlika u duljini može biti suptilnija, s unutarnjim usnama koje jedva vire, ili može biti izraženija.

Istaknute vanjske usne

Suprotno od gore spomenutog, sune mogu izgledati tako da su vanjske istaknutije i veće te u potunosti skrivaju unutarnje.

Duge unutarnje usne

Radi se o obliku istaknutih unutarnjih usana koje vidljivo mogu vidjeti ispod velikih usana što može biti vidljivo i preko donjeg rublja. Skroz normalno.

Duge, viseće vanjske usne

Još jedan oblik istaknutih vanjskih usana, koje mogu visjeti te tako mogu biti malo više vidljive čak i kada odjenete donje rublje. Posve uobičajeno!

Male i otvorene vanjske usne

Vanjske usne nisu uvijek veće i mesnate, te mogu biti ravne i biti malo razdovjene te otkrivati unutarnje usne.

Male, zatvorene vanjske usne

Isto kao i primjer gore, samo što nisu otvorene već zatvorene tako da potpuno skrivaju i sadrže unutarnje usne. Iako se ovaj tip najčešće viđa u porno uratcima, zapravo se radi o podosta riejtkom tipu, no opet, normalnom.

Vidljive unutarnje usne

Kod ovog tipa unutarnje i vanjske usne obično su iste veličine, te su vidljivi rubovi unutarnjih usana.

 

Imajte na umu da veličina i oblik vaših vaginalnih usana nema utjecaj na seksualnu funkciju niti na mogućnost/nemogućnost orgazma. Vaginalne usne doalze u mnogim varijacijama, te ponavljamo, ne opterećujte se njhovim izgledom jer su svačije posebne i unikatne.

 

Izvor