Što kada jedna osoba ima veći libido?

 U popularnoj kulturi postoji uvjerenje da su muškarci ti sa ogromnim i nezasitnim libidom, dok žene moraju glumiti glavobolju kako bi dobile malo mira. To je daleko od istine, zato što bez obzira na razne faktore, bilo tko može imati visok libido, ali i jako nizak - i sve je to posve normalno.

Isto tako, nije neuobičajeno da se u vezi pronađu osobe s različitim željama i potrebama, uključujući i seksualni nagon. Što učiniti kada ste sa partnerom/icom koji/a jednostavno nije toliko zainteresiran za seks, ali ti jesi?

Evo nekih stvari koje treba imati na umu:

Neke osobe imaju prirodno niži spolni nagon

I ako što smo rekle, to je posve u redu i normalno. Nismo svi isti, i manji seksualni nagon može biti posljedica određenih mentalnih ili fizičkih zdravstvenih stanja, stresa ili loše slike ovlastitom tijelu, ali isto tako, može biti prirodno takav! To je stvar koju jednostavno treba prihvatiti kao normalnu.

U vezi, nećete uvijek biti isti po svakom pitanju

Tijekom veze, logično je da će postojati trenuci kada je jedna osoba više zainteresirana za seks od druge osobe, baš kao što ima smisla da dvoje ljudi nemaju uvijek jednaku želju oko mnogo drugih stvari. Seks je jedan element veze, i prirodno je da nećete uvijek htjeti jednako puno ili malo seksa.

Postoji više vrsta seksa

Postoji mnogo načina da se seksate, kako sami tako i sa drugom osobom. Stoga, ako se jednoj osobi seksa a drugoj ne, postoje načini pružanja zadovoljstva, bilo u paru ili samostalno.

Pričajte

Ako se radi toga osjećate povrijeđeno, odbačeno ili uplašeno, razgovarajte sa svojim partnerom/icom, no pritom izbjegnite nametanje osjećaja krivnje, već govorite iz vlastite perspektive.

Terapija za parove je uvijek opcija

Ako osjećate da vam je potrebna pomoć u komunikaciji ili da je to problem koji vam je teško riješiti u paru, terapija može biti od velike pomoći.

Konačno, manjak želje za seksom ne znači manje ljubavi ili osjećaja, a po ovom pitanju komunikacija i razumijevanje su najvažniji.