Komunikacija je seksi

Naš blog vjerojatno je mjesto gdje ste najviše puta mogli/e pročitati koliko je i zašto komunikacija važna. Ona je temelj bilo kojeg zdravog odnosa.

Komunikacija je isto tako zapravo vrlo seksi. Evo o čemu pričamo.

Naime, kada se radi o uravnoteženom odnosu u kojem vlada otvorena i iskrena komunikacija, i kada se svi u vezi osjećaju slušano, takva vrsta otvorenosti stvara velik osjećaj sigurnosti, što pak može voditi u odnos u kojem nikoga nije strah ili sram podijeliti neke seksualne želje, fantazije i ideje, te u kojem će osobe u vezi moći i htjeti probavati nove i uzbudljive stvari.

S druge strane, u vezi u kojoj otvorene komunikacije nema, i gdje vlada osjećaj krivnje, ljutnje, zamjeranja i jednostrane (ili nikakve) komunikacije - jednostavno nije ugodno biti, i takva veza vrlo brzo postaje opterećenje. Kada ne postoji otvorenost i iskrenost koji naposljetku kreiraju i osiguravaju to povjerenje, teško je uživati u seksu i intimi!

Kada ne postoji otvorena komunikacija, posve je prirodan odgovor povlačenje i zatvaranje u sebe, što na kraju krajeva nikome ne donosi dobro, a odnos nastavlja patiti.

Komunicirati ne znači to da će jedan razgovor biti dovoljan da riješi sve traume i neriješene konflikte, ali je dobar početak! To je kontinuirani proces izgradnje kvalitetnog i čvrstog odnosa i temelj povjerenja i razumijevanja u svakoj vrsti odnosa! Stoga, ne bojte se komunicirati!