Koliko bi seks trebao trajati?

Ako želite kratak odgovor, on glasi: točno onoliko koliko želite.

Ako želite nešto poduži, bacimo se na temu malo dublje!

Svi smo skroz drugačiji, te se naše potrebe, želje i općenito seksualni život razlikuju. Tako da je posve normalno i uobičajeno da neki uživaju u sporom i senzualnom seksu, dok neki više uživaju u seksu na brzaka.

Stoga, odgovor na pitanje koliko bi seks trebao trajati je posve individualan, te će nečiji odgovor biti 5 minuta, a nečiji sat vremena - svi su odgovori posve u redu! Upravo zato niti znanstvenici nemaju konkretan odgovor na to pitanje jer je zapravo odgovor nemoguć. Postoje neke statistike, no one imaju puno manjkavosti i parametara koji nedostaju, stoga vas sa statistikama nećemo zamarati!

Puno čimbenika utječe na trajanje seksa, te to uvelike varira od osobe do osobe u različitim fazama života. Jednostavno rečeno, trajanje seksa seks doista je subjektivno i koliko će dugo trajati ovisi isključivo o vama. Ono što je važno je da ste vi zadovoljni/e, te oni što netko drugi kaže da je normalno ili koliko treba trajati apsolutno nije bitno.

Ako volite i želite quickie...

Ako uživate u brzom seksu (što god to kome značilo) i ako želite kratko i slatko iskustvo, evo par savjeta:

- smjestite se u prigodan položaj: različiti položaji mogu utjecati na duljinu i trajanje seksa, jer mogu imati utjecaja na količinu užitka i postizanje orgazma (ako vam je to dakako cilj). Općenito govoreći, pronađite položaj koji paše objema!

- promijenite mjesto: začinite seks raznolikošću, poput recimo promjene vremena i mjesta gdje se seksate!

- nemojte se skidati do kraja: seks ne mora uključivati (potpunu) golotinju, a ako vam je cilj seks na brzinu, ne morate se skinuti skroz do kraja kako biste si uštedjeli na vremenu!

- ne zaboravite komunicirati: iako quickie, važno je govoriti partneru/ici i komunicirati sve što želite tijekom seksa, bez obzira na to koliko on trajao.

- ne zaboravite niti na moć masturbacije: bilo da se radi o međusobnoj ili samostalnoj!

- isprobajte seksualne igračke: vibrirajući 'prijatelji' kada je to potrebno mogu bitno ubrzati proces seksa.

Ako volite i želite dug seks...

Bilo da u njemu uživate ili ste baš raspoloženi/e za neki maratonski seks, evo nekoliko prijedloga:

- više predigre: vrlo je jednostavno - produljenje predigre može pomoći produžiti vrijeme seksa, a i stvoriti potrebnu senzualnu atmosferu.

- odgodite orgazam: takozvana kontrola orgazma označava situaciju u kojoj, kada dođete tik do vrhunca, namjerno ga odgodite što može produljiti trajanje seksa! Može biti veoma zabavno, ali isto tako možda će zahtijevati malo prakse.


Za kraj, bitno je naglasiti da mnogo čimbenika može utjecati na njegovo trajanje, poput dobi, razine hormona, ali i određenih zdravstvenih stanja. Bitno je da to nije nešto čime se morate ili trebate opterećivati!

 

Izvor