Koja je fora sa prstenovima za penis?

Možda ste na policama drogerija ili u seks shopovima vidjeli/e paketić sa malim prstenom, što je mala napravica koja je doslovce u obliku prstena a stavlja se oko penisa ili skrotuma. Danas ćemo pobliže pričati o njima, zašto se koriste, kako ih održavati i slično!

Dakle, kao što smo napisale, ova vrsta seksualnih igrački idu oko penisa i/ili skrotuma, te se koriste kako bi usporili protok krvi iz penisa kada je isti u erekciji kako bi penis bio tvrđi i kako bi sama erekcija dulje trajala. Vibrirajući dio služi za povećanje seksualnog užitka i senzacije.

Postoji nekoliko različitih vrsta:

  • meki i rastezljivi prstenovi: oni su veoma česti i cjenovno prihvatljivi, a radi se o prstenu napravljenom od mekog materijala (često silikona).
  • podesivi prstenovi: kao što naziv sugerira, mogu se podesiti po širini kako bi se mogli prilagoditi debljini penisa.
  • vibrirajući prstenovi: u sebi imaju mali vibrator, te su dizajnirani sa ciljem stimulacije (najčešće klitorisa) tijekom seksa.
  • čvrsti prstenovi: oni su napravljeni od čvršćeg materijala i potrebno je znati kako ih koristiti kako ne bi došlo do ozljeda.

Koje su prednosti prstena za penis?

Oni mogu učiniti seks intenzivnijim i vremenski duljim, te isto tako mogu utjecati na intenzivniji orgazam, asistirati u održavanju erekcije, no najčešće se koriste u svrhu pružanja dodatne senzacije tijekom seksa.

Tko ih može koristiti?

Ukratko, tko god želi i kome ta senzacija paše. 

Postoji zabluda kako se oni koriste jedino kod problema sa erektilnom disfunkcijom, no to je laž, jer seksualne igračke nisu ograničene na spol, dob ili bilo kakav faktor. Ukratko, ako netko želi koristiti prsten za penis, jedino što bi moglo na to utjecati je sama želja te osobe.

Jesu li oni vrsta kontracepcije?

Nipošto. Ovi su isključivo seksualna igračka, te ne štite od trudnoće niti od spolno prenosivih bolesti.

 

Kako ga isprobati?

Ako želite probati prsten za penis, savjetujemo da za početak odaberete prsten koji je mekan i rastezljiv i koji se sa lakoćom skida. Obično se sugerira stavljanje prstena dok je penis mekan ili u polu-erektilnom stanju, te uz njega pri stavljanju slobodno koristite lubrikant, a potom nastavite sa stimulacijim penisa dok ne dosegne erekciju.

 

Općenita je mjera opreza ta da ih nije poželjno nositi dulje od 20ak minuta, a dobar je start nositi ga po 5 minuta kkao biste se naviknuli na osjećaj. Ako u bilo kojem momentu osjetite nelagodu ili bol, skinite prsten.

Kako ga održavati?

Kao i sve druge seksualne igračke, i prsten za penis potrebno je redovito održavati i čistiti kako ne bi bilo rizika od bolesti ili kojekakvih infekcija. Možete ga oprati vodom i blagim sapunom, a ako vibrira obavezno na ambalaži provjerite je li vodootporan.

Izvor