Kako se seksati bez penetracije

Suprotno vrlo popularnom mišljenju, da bi nešto bilo seks ne mora posrijedi biti penis, vagina i penetracija jednog u drugo. Seks je dakako puno više od toga, te uključuje razne aktivnosti koje ne moraju nužno značiti penetraciju. Danas pričamo o načinima kako uživati u seksu koji ne uključuje penetraciju!

#1 Trljanje

Kada govorimo o trljanju, ne mislimo ništa skrivenog ili prenesenog značenja. Ovdje doslovce govorimo o trljanju tijela jedno o drugo, bilo da ste odjeveni/e ili goli/e. Trljanje može biti veoma senzualno i uzbudljivo, te uvijek možete eksperimentirati s različitim dijelovima tijela, a uz to možete ubaciti i ljubljenje, diranje, maženje... Što god vam drago i što god vam paše!

#2 Igra s bradavicama

Bradavice su ekstremno velike erogene zone koje možete stimulirati s jezikom, usnicama ili prstima. Štoviše, neke osobe mogu upravo preko bradavica doživjeti orgazam - i to samo stimulacijom.

#3 Istovremena i/ili uzajamna masturbacija

Možete masturbirati i gledati se ili se pak fizički upustiti u uzajamnu masturbaciju i doživjeti fantastičan seks bez penetracije na vidiku. Osim toga, ovo je odličan način za otkrivanje što vašem/oj partneru/ici najviše odgovara i naučiti o njihovom tijelu.

#4 Erotska masaža

Masaže su izvrstan način dosezanja seksualne intime. Također, masaža može biti odlična predigra i izvrstan način za postavljanje ugođaja i atmosfere.

#5 Oralni seks

Neopjevani junak seksa bez stimulacije je oralni seks, kojeg mnogi ne smatraju seksom nego nečim nedefiniranim, no definitivno se radi o seksu! Opcija je mnogo, od oralne stimulacije genitalija, anusa ili pak različitih poza, istražujte i upustite se u otkrivanje novih senzacija.

#6 Ljubljenje

Ova praksa ponekad se zanemaruje, no ponekad vrućih nekoliko minuta ljubljenja može biti izuzetno uzbudljivo, a i usne nisu jedina stvar koju je moguće ljubiti...

#7 Seksualne igračke

Još jedna od načina za uživanje u seksu bez penetracije su seksualne igračke, a prvi koji se nameće kao odlična metoda stimulacije genitalija bez penetracije je vibrator, kojeg mogu koristiti apsolutno svi!

Penetrativni seks nije jedina vrsta seksa koju je moguće imati, te on nipošto ne znači jedina vrsta seksa koja je dobra. Neke osobe ne žele penetrativni seks, dok je za neke bolan, a neki samo traže neku novu vrstu seksa kojom bi obogatili seksualni život. Koji god da je razlog, penetrativni seks nipošto nije jedina stvar i jedini seks vrijedan statusa seksa! Uživajte, prakticirajte siguran seks i istražujte - zasigurno ćete otkriti nešto novo o sebi i o onome što volite!