Kako se pripremiti za analni seks?

Kada govorimo o analnom seksu, govorimo o tipu seksa za koji je najčešće potrebna priprema (bez obzira radilo se o pripremi neposredno prije ili dan prije), a koja uvelike može pomoći tomu da sve prođe što glađe, ljepše i s užitkom!

Kad smo kod toga, čak i priprema može biti ugodna, tako da čitajte i pamtite, jer ćemo u tekstu pričati zašto je priprema za analni seks važna te ćemo pokriti nekoliko situacija i kako izgleda priprema kada se analni seks događa sada, sutra ili pak za nekoliko dana/tjedana (uglavnom, ako se radi o većem vremenu za pripremu)!

Vrijeme događanja: sada!

Ako se dogodi situacija da ste oboje spremni na analni seks i treba se dogoditi upravo, najvažnija stvar koju trebaš upamtiti je da dišeš! Ako u arsenalu imaš dovoljno lubrikanta i maramice, to je zapravo sve što ti je potrebno da se opustiš i uživaš!

Ako se bojiš da nije dovoljno čisto, nemoj se ustručavati skoknut do kupaonice na brzinski tuš, pogotovo ako će te to umiriti i pomoći ti da se opustiš. Seks prije svega treba biti zabavan i opuštajuć.

Maramice, vlažne ili mokre - na tebi je, tu su ako se dogodi ono čega se većina boji, a zapravo je posve normalno - ako bude malo prljavo. Govorimo o analnom seksu, tako da ako se i dogodi pokoji trag izmeta, to je posve normalno i ništa čega se treba sramiti! Shit happens! :)

Ali kad smo kod toga, iako to samo po sebi nije ništa začudno za analni seks, treba paziti na prijenos bakterija, stoga nikako ne preporučamo migriranje anus-vagina! Ako vam analni seks dosadi, pripazite na higijenu i čistoću ako želite nastaviti sa vaginalnom penetracijom!

Što se tiče lubrikanta, kada je u pitanju analni seks lubrikant nije nešto što je samo fora dodatak, već prije nešto obavezno za užitak i sigurnost! Lubrikant, osim što pomaže da stvari teku glađe, važan je u prevenciji pucanja kože i rizika i bolesti/infekcija! Na lubrinaktu ne treba štediti, a moguća je i potreba za reaplikacijom.

Kod analnog seksa nema straha od trudnoće, no spolno prenosive bolesti nisu isključene, tako da ako postoji neka sumnja, najbolja opcija je koristiti kondom.

Vrijeme događanja: sutra!

Ako je pao dogovor za analni seks za ustra, to ti daje još više dragocjenog vremena za pripremu! Ako nemaš lubrikanta, prva stvar je nabaviti ga!

Također, to ti daje dovoljno vremena za samu pripremu za seks. To znači da možeš isprobati solo masturbirati ili dodirivati se prstima (što ujedno može pomoći u objašnjavanju toga što ti godi a što ne), te ako ti je to želja, stigneš se obrijati/depilirati.

Također, neke osobe pripremaju se za analni seks nošenjem tzv. butt pluga!

Vrijeme događanja: nekad u budućnosti

Spontani seks ima svoje prednosti, ali i onaj koji nije planiran, čisto zato jer ti daje puno vremena za pripremu i educiranje. Svakako je bolje što više saznati prije tako da ne razbijaš glavu tijekom ili nakon seksa!

Evo nekih stvari koje mogu dobro doći u pripremi za analni seks:

Treniranje anusa - to možeš raditi prstima, seksualnim igračkama ili dilatatorima kako bi se upoznali s osjećajem analnog seksa prije samog čina i kako bi anus postao fleksibilniji (što znači manje bolno iskustvo). Uz naravno - puuuno lubrikanta!

Zaštita posteljine - ako je mjesto događanja krevet, imaj na umu da se radi lubrikanta i ostalih izlučevina posteljina može umrljati. Savjetujemo da pripremiš neki ručnik, plahtu ili neku drugu zaštitu za krevet.

Informiraj se o pozicijama - neke seksualne poze će ti biti ugodnije od drugih, te umjesto da razmišljaš o pozi u zadnji čas, razmisli i informiraj se o onima za koje misliš da bi ti pasale i u kojima se osjećaš ugodno. Slobodno i vježbaj(te)!

Educiraj se o anatomiji - poput toga da su analni orgazmi mogući, da se sfinkter može raširiti ali ništa od toga nije trajno i slično!

NE zaboravi na higijenu nakon!

Nakon seksa (koji je nadamo se bio totalno super) nikako ne zaboravi na higijenu! Mikro bakterije su i dalje moguće i prisutne iako sve izgleda čisto tako da napravi tuširanje sebe (i igračaka ako su bile korištene) obaveznim!

 

Sve u svemu, priprema je ključ za analni seks, pogotovo za početnike/ce! Svo vrijeme koje odvojite za pripremu neće biti uzalud, a uvijek nešto novo možete naučiti!

 

Izvor