Kako pitati za pristanak na seksi način

Pitati za pristanak u seksu ne mora biti cringe ili čudno, te nipošto nije sramotno niti to pitanje ne ubija volju za seksom. Upravo suprotno, pitati za pristanak jedna je od najseksi stvari, a još je više seksi poštivati odgovor druge osobe!

Evo savjeta kako to učiniti:

#1 Pitaj, nemoj pretpostavljati!

Pristanak je, kao što smo do sad već apsolvirali/e, jasno i glasno DA, stoga nemoj pretpostavljati na temelju bilo čega drugoga osim te kratke ali vrlo direktne riječi. Uostalom, biti direktan/na i jasan/na je izuzetno seksi, tako da možeš postaviti pitanje:

Mogu li te poljubiti?

Želiš li da se seksamo?

#2 Pitanjem saznaj točno što druga osoba želi!

Ako postoji nesigurnost u tome kako želiš zadovoljiti drugu osobu, najsigurnija stvar je pitati. Time ćeš, osim što ćeš pokazati otvoreno što je tebi u redu činiti, pokazati ćeš i obzir prema drugoj osobi i njenim željama i potrebama. Pokušaj sa:

Što želiš da ti radim?

Što ti se sviđa?

Što bi ti sada pasalo?

Hoćeš li mi pokazati što želiš?

#3 Ako postoji pristanak, trebao bi postojati i entuzijazam!

U seksu, ako postoji pristanak, puno bolje i entuzijastičnije zvuči: Da, voljeo/la bih to! od Da, ako želiš... Ako nešto ne želiš, nema smisla to činiti!

#4 Uzmi u obzir i neverbalne znakove

Ovdje nipošto ne govorimo da neki neverbalni znak shvatiš kao pristanak druge osobe, več govorimo o nekim suptilnim znakovima poput oklijevanja, vidljivog osjećaja nelagode i slično, koji mogu uputiti na to da osoba i nije baš spremna za seks, što ti može biti znak da sada nije pravo vrijeme za seksualni odnos.

#5 Kontinuirano pitaj!

Pristanak nije takav da ako jednom pitaš - uvijek vrijedi. Pristanak je nešto što je najbolje svako toliko potvrditi, na primjer:

Želiš li da prestanem?

Godi li ti ovo?

Voliš li kad ti radim ovo?

Želiš li da probamo nešto drugo?

#6 Ne znači ne!

Ako osoba na seks ili bilo koju seksualnu radnju kaže ne, onda to prihvati prvi puta, bez ljutnje i ostalih u ovom slučaju nepotrebnih emocija. Ovdje nema mjesta manipulaciji, ucjeni niti izazivanju krivice!