Kako nekome reći da ti se jednostavno (baš i) ne sviđa?

Dejtanje. Lijepa i istovremeno ponekad dosta iscrpljujuća stvar, pogotovo dio kada shvatiš da ti se druga osoba baš i ne sviđa, ali jednostavno ju ne želiš povrijediti ili se posvađati. Što učiniti da to prođe što glađe?

1. Da, bit će neugodno i prihvati to

Prije svega: prihvatite da će to biti vrlo vjerojatno neugodan razgovor. Ne kažemo da to mora biti tako, ali u većini slučajeva druga osoba neće se ponašati kao da ste joj saopćili neku ultra sretnu vijest. Ne postoji čarobna fraza koja može situaciju odmah učiniti manje neugodnom, ali to je posve normalna stvar za tu situaciju. To samo također znači da ti je stalo, samo ne na romantičan način.

2. Razmisli o načinu saopćavanja

Odnosno, pitanje nad svim pitanjima: uživo ili putem poruke? Dok razumijemo da se poruka čini lakšim i jednostavnijim načinom, pomalo je bezlično, zar ne? Dok je posve jasno da ako osobu ne želite vidjeti iz nekog razloga i k tome ju kratko vremena poznajete, možda će to i biti u redu, ali ako tu osobu znate duže ili se dulje vremena viđate, znak je poštovanja da to ipak učinite uživo.

3. Počni s pozitivnim stvarima

Ovdje je najbolja kombinacija iskrenosti i nježnosti, te ne zaboravite početi s nečim pozitivnim.

4. Budi jasan/na i izravan/na

U ovom trenu prelazite na ali, a taj ali također saopćite na ljubazan, ali jasan i izravan način kako ne bi došlo do pogrešnog tumačenja. Izbjegavajte biti dvosmisleni/e jer će druga osoba možda zaključiti da još ima šanse, a ako nema, to baš i nije fer, zar ne?

5. Drži se svoje strane

Moguće je da će druga osoba, ako osjeća nešto prema vama, pokušati nagovoriti vas na još jednu šansu, no ako ju stvarno ne vidite i sigurni ste u to, držite se svoje strane i podsjetite se razloga koji vas je doveo do ovog razgovora.