Imati prsa "ravna kao daska" nije tvoj problem već tuđi

Pubertet je razdoblje gdje se tijelo razvija, a kao što svi to dobro znamo, taj proces veoma varira od osobe do osobe. Netko se razvije rano i naglo, dok je netko, kako se kaže late bloomer. Isto tako, neke osobe i nakon puberteta tjelesno ne postanu bitno drugačije. To je sve u redu i posve normalno.

Ovo delikatno razdoblje može ostaviti trajne posljedice na mentalno zdravlje osobe, pogotovo kada hormoni rasta ne prate aktualne tjelesne modne trendove. Da, nažalost, u današnjem svijetu postoji apsurd zvan tjelesni trend, koji je upravo to -  apsurd.

Uvrede poput "ravna kao daska" i ostale nipošto nisu tvoj problem, već problem ljudi koji takve stvari govore misleći da je to u redu.

Kao prvo, tvoje tijelo ne služi kao estetski objekt drugima. Ono primarno služi kako bi živjeli i obavljali određene funkcije, a svaki dio tijela ima svoju ulogu u tome. Drugim riječima, tvoje grudi ne postoje kako bi nekoga seksualno uzbudile.

Kao drugo, velike ili malene, viseće ili prpošne, široke ili uske i svi ostali predivni oblici grudiju posve su lijepi, prirodni i normalni. Oblik grudi ne znači da su one ništa više ili manje funkcionalne, bolje ili ljepše od drugih. To nije ničija stvar već samo tvoja, a svake grudi su posebne i lijepe.

Želimo reći da će uvijek postojati netko tko će komentirati stvari koje nisu njihovo mjesto da komentiraju, te je naš najbolji savjet da takve komentare u potpunosti ignorirate i živite svoj život ne obazirući se na sulude "savjete" i preferencije drugih.