"Dobar seks" se uči, a nije vještina s kojom smo rođeni

Dobar seks označava za svakoga nešto drugo, jer ne postoji univerzalni recept ili forma koju je potrebno slijediti, a prema kojoj će seks uvijek biti odlično iskustvo za sve prisutne. To bi uvelike olakšalo stvari, no to je daleko od istine.

Realnost je takva da smo svi jako različiti, a pogotovo kada su u pitanju seks, seksualna ugoda, želje i potrebe. Svakome će pasati nešto drugo te je po tome svatko specifičan na svoj način. Stoga, nemoguće je definirati univerzalno značenje termina dobar seks kada on za jednu osobu može značiti jednu stvar, dok za nekoga posve drugačiju.

Druga strana bajke o dobrom seksu je ta da se kao pojam počeo na neki način mistificirati. Naime, kada o seksu ne pričamo na otvoren i iskren način, to je plodno tlo za stvaranje različitih zabluda, mitova i dezinformacija. Dobar seks postaje ideal kojem trebamo stremiti, a nitko ne zna točno niti definirati što bi to bilo.

Dobar seks, što god to kome značilo, u svakom slučaju nije nam urođena vještina, odnosno, nije nešto s čime smo rođeni. To učenje konstantan je proces kroz koji na seksualan način upoznajemo kako drugu osobu, pa tako i sebe.

Ovdje u glavni spotlight dolazi upravo seksualna edukacija koja se između ostalog bori i protiv tih različitih manifestacija straha vezanih uz seksualnost i gomile dezinformacija radi koje se mogu stvoriti različiti negativni osjećaji i fobije vezane uz sam seks. Stoga, nemojte se prepustiti strahu, sramu i ostalim negativnim seks fobijama vezanim uz mistiku dobrog seksa već uživajte u njemu, istražujte i prije svega, zaštitite se.