Čari oralnog seksa

Zašto je oralni seks toliko uzbudljiv i zanimljiv? The school of life nam je dao odgovore na ovo pitanje, kroz kratki prikaz filozofskog razumijevanja tog intimnog tjelesnog čina.

 

Uzbudljivost i zanimljivost oralnog seksa je zapravo povezana s osjećajima usamljenosti i gađenja prema nama samima. Kada naš život u ovom svijetu započne, ako smo sretni, sve što nas čini nama je prihvatljivo i preslatko, od naših nožnih prstića do tjemena glave. Goli ležimo na koži naših skrbnika, oni pažljivo slušaju otkucaje našeg srca, mi vidimo oduševljenje u njihovim očima kada uspijemo napuhati balon vlastite sline ili cuclamo svoje prste.

S prolaskom vremena, stvari se počinju mijenjati. Počinjemo se sramiti vlastitog golog tijela. Sve više dijelova našeg tijela ne smije biti dodirnuto od strane drugih. Nemamo drugi izbor nego paziti koliko daleko se držimo od drugih kako ne bismo nametnuli vlastito tijelu u nečiji osobni prostor. Odrastamo i pokrivamo se, postavljamo zaštitničke metaforičke zidove oko sebe kako bismo sakrili ono neprihvatljivo o nama od osobe pored koje ćemo prošetati.

Ali duboko u sebi, nikada nećemo zaboraviti potrebe s kojima smo rođeni: da budemo prihvaćeni točno onakvima kakvi jesmo, u svakom dijelu nas i da budemo voljeni samo zato što postojimo.

Baš zbog toga je oralni seks toliko značajan. Zvuči kao izuzetno odvratna stvar ako razmišljamo o oralnom seksu s pogrešnom osobom – i u tome je poanta. Sve što je erotsko je ujedno, s pogrešnom osobom, odvratno. Ali s pravom osobom, u onim situacijama gdje bi gađenje i odbojnost mogli biti najjači – mi osjećamo samo prihvaćanje i dopuštenje. Taj poseban odnos s drugom osobom je zapečaćen činom koji bi, s drugom osobom, bio mukotrpan.

„Nepristojno“ je – ali na najbolji način. Normalan život stalno zahtijeva našu pristojnost. Ne možemo pridobiti ničije poštovanje niti naklonost ili ljubav bez da žestokim trudom ne kontroliramo sve ono što je „loše“ u nama: naše izlučevine, naša agresija, naša nepažnja, fragilnost i požuda. Ne možemo u isto vrijeme biti prihvaćeni u društvu i otkriti tko zaista jesmo. Zbog toga osjetimo taj zanos seksualnosti (koji se još može opisati kao emocionalno olakšanje) kada oralnim seksom naše tajno „ja“ biva prihvaćeno, sa svim svojim „lošim“ dijelovima, kada je svjedočeno i entuzijastično odobreno od strane osobe koja nam se sviđa.

Što su više osobe eksplicitne u seksualnom odnosu jedna pred drugom, toliko je odanost između njih jača. Što je više naše ugodno i zadovoljavajuće ponašanje neprihvatljivo vanjskom svijetu, toliko više se osjećamo kao da stvaramo utočište s drugom osobom gdje postoji samo međusobno prihvaćanje i uvažavanje.

Zbog toga seks može biti toliko oslobađajuće iskustvo.

Možemo entuzijastično staviti svoja usta, naš najviše javni i poštivani dio lica, na nečije najviše skrivene i stigmatizirane dijelove tijela – i time simboliziramo potpuno psihološko odobravanje osobe.

Zbog toga je zadovoljstvo oralnog seksa toliko duboko bogato i značajno. Na kraju, zadovoljstvo oralnog seksa ne leži samo u ugodnoj fiziološkoj senzaciji, već u prihvaćanju cjelovitosti našeg postojanja i uništavanju osjećaja usamljenosti.