Alternative kupovnom lubrikantu

U ovom članku ćeš pronaći informacije o kandidatima za zamjenu komercijalnog lubrikanta  koje se često pronalaze drugdje na Internetu, kao i jednu bonus informaciju o tome što treba izbjegavati. U širokom krugu. 

Čitajući ovaj članak, drži na umu da svako korištenje proizvoda utječe na  našu floru i podiže rizik razvoja infekcije. Zbog toga je najbolje koristiti proizvode koji su stručno napravljeni s namjenom za korištenje na našem tijelu, specifično na našim genitalijama. U slučaju da ne možeš pronaći kupovni lubrikant koji ti odgovara, vrijedi informirano i savjesno probati neke od navedenih alternativa u ovom članku i pripaziti na to kako ti tijelo reagira i savjetovati se sa svojim liječnikom ili liječnicom u slučaju da te nešto zabrine.

Za informacije o komercijalnim lubrikantima pogledajte Vodič za početnike - lubrikatni.

 

1. ALOE VERA 100% GEL

 

VAŽNO: mora biti 100% aloe vera gel, bez dodanih šećera, boja ili drugih umjetnih sastojaka. Ako želiš izbjeći doktora, izbjegni te dodatke!

 

Aloe Vera Gel je antibakterijski i umiruje kožu, nježan je i sasvim siguran za korištenje na i unutar genitalija. Gel može biti odličan lubrikant, ali i pomoći s kandidom, gljivicama te iritacijskim svrbežom.  Siguran je za korištenje uz lateks kondome i silikonske te plastične igračke jer ne sadržava ulja koja im mogu naštetiti.   Može sadržavati lateks, stoga nije prikladan za one alergične, ali postoje i hipoalergenske verzije.

Zašto DA: siguran je za kondome i igračke, ne suši se brzo, vegan friendly, odličan za iritacije i održavanje higijene i zdravlja genitalija

Zašto NE:  može sadržavati lateks, ovisno o tvojoj lokaciji i situaciji, možda je teže pronaći stopostotni gel pristupačne cijene

 

2. BILJNA ULJA  (Kokos, avokado, maslina..)

Neka biljna ulja čine dobar lubrikant za solo igre ili one sa silikonskim igračkama, ali nikako za odnose u kojima se koriste kondomi ili igračke bilo kojeg materijala osim silikona. Ulje šteti i uzrokuje propadanje ostalih materijala, što znači da će uništiti tvoje igračke, ali i kondome i time tebe i partnera izložiti riziku poput infekcije, prijenosne bolesti i trudnoće.  Samo pripazi da sva ulja koja želiš primijeniti imaju naznaku da su ORGANSKA!

ZAŠTO DA:  pristupačne su cijene, odlična su i za masažu tijela, kokosovo ulje sadržava anti-gljivična svojstva, vegan friendly, dobro dođu ako se zaželite pomfrita nakon zabave

ZAŠTO NE: NIKAKO NISU PRIKLADNA UZ KORIŠTENJE KONDOMA, niti uz ne-silikonske igračke 

 

3. ULJE BADEMA

Tehnički spada pod bilja ulja, ali bademovo ulje, često nazivano slatko bademovo ulje, zaslužuje vlastiti paragraf. Što manje sastojaka, to je bolje, što čini 100% prirodno i organsko bademovo ulje bez dodataka predivno za solo igre. Zna biti skupo, ali ne izaziva iritaciju, divno miriši, hidratizira kožu i ne suši se brzo, ali neće ostaviti mrlje na odjeći i plahtama! Nažalost, ipak je ulje - što znači da nije pogodno za korištenje uz kondome i ne-silikonske igračke.

ZAŠTO DA: vegan friendly, ne ostavlja mrlje, zdrav je za kožu i siguran za upotrebu na genitalijama

ZAŠTO NE: skup je, nije prikladan za korištenje na kondomima niti na ne-silikonskim igračkama

 

I za kraj, dodatna informacija, koja je samo informacija, a nikako preporuka proizvoda za korištenje kao lubrikant.

 

BJELANJAK JAJA

Vjerujemo da slažete sličnu facu kao i mi. Sirovi bjelanjak ne  čini lubrikant koji će ostaviti tebe  i tvoje  stvari čistima, treba vremena za pripremiti čisti bjelanjak i postoji rizik salmoneleAko niste alergični, ne bi trebalo izazvati nikakvu iritaciju, treba se koristiti na sobnoj temperaturi i prihvatiti nered. U homeopatskim krugovima se zalažu za korištenje bjelanjaka u svrhu lubrikanta, ali i u svrhu pomaganja začeću. Vjeruje se da je sastav bjelanjka sličan lučenju unutar vrata maternice čime može doprinijeti začeću tako što pomaže kretnji sperme. Ako ti ili partner_ica pokušavate zatrudnjeti, bjelanjak može pomoći, ali i odmoći. Ako zaista dobijete salmonelu, morat ćete piti antibiotike koji često negativno utječu na trudnoću.

ZAŠTO DA: ...ne?

ZAŠTO NE: stvara rizik obolijevanja od salmonele, uzrokuje nered, nije vegan friendly, samo ne

Ovo je navedeno čisto informativno, da znate da čak i to spada pod mogući lubrikant, ali savjetujemo da preusmjerite bjelanjak u dobar doručak ili kolač. Stvarno. Savjetujemo.  I malo molimo. Nemojte to koristiti kao lubrikant. Tvoje genitalije će biti puno sretnije ako odaberete jedan od proizvoda navedenih gore ili još bolje, stručno napravljen komercijalni lubrikant koji odgovara tvojem tijelu.

Pazite se i uživajte!