Ako ne nosim grudnjak - hoću li imati viseće grudi?

Istina je da za obješene grudi možemo zahvaliti dobi i genetici, te to ima vrlo male veze s odjećom koju nosimo!

Što točno utječe na obješene grudi?

Ptoza grudi (stručan naziv za spuštene grudi) neizbježno će se dogoditi kroz vrijeme, i to je vrlo često van naše kontrole.

Najčešći faktori su:

Starost

Kako starimo, sve na našem tijelu gubi na elastičnosti, od kože pa do grudi, i to je posve normalan i prirodan proces.

Genetika

Gustoća, elastičnost i veličina grudi faktori su koji utječu na to kako će naše grudi izgledati. Svačije grudi su drugačije tako da će u skladu s time neke visjeti prije, a neke kasnije; neke više, a neke manje!

Velike fluktuacije u tjelesnoj težini

Ako u relativno kratko vrijeme naše tijelo prođe kroz drastičan gubitak tjelesne težine, nije začudno da je koža u predjelu grudiju izgubila na elastičnosti što je uzrokovalo spuštenost grudi.

Zajedno s time, normalno je da se s gubitkom tjelesne težine gubi volumen grudi, pa ako se dogodi da se grudi smanje za broj-dva, ili se bradavice pomaknu malo na dolje, nez brige, to sve dolazi zajedno u paketu!

Ostali uzroci

Istraživanje iz 2010. pokazalo je kako uz faktore navedene gore, neki faktori koji mogu utjecati na spuštene grudi mogu biti:

- broj trudnoća

- povišen BMI

- veće grudi (za to je kriva gravitacija!)

- pušenje, radi utjecaja na elastičnost kože

Mogu li se grudi prirodno podići?

Nažalost, ne.

Osim medicinske intervencije (odnosno, operacije) teško da će tijelo proizvesti više kolagena i elastina i da će se grudi magično podignuti. No, postoje neki trikovi kako bi obješene grudi izgledale manje obješenima (ne kažemo da ima išta loše u vezi toga, no ako je to nešto što želite, evo par savjeta):

Ispravi se!

Rečenica koju smo svi vjerujemo toliko puta čuli/e, ali po pitanju obješenih grudi zaista čini to da se doimanju manje obješenima!

Dobar grudnjak čini čuda!

Da još jednom ponovimo - grudnjaci nemaju veze s obješenim grudima!

S time rečenim, ako želiš podići grudi, odabri adekvatnog grudnjaka koji će podii grudi i držati ih na mjestu može uvelike olakšati (npr. vježbanje).

 

Obješene grudi rezultat su životnog procesa starenja, i malo je toga što možemo napraviti da to usporimo. Ono što se može probati (a neće škoditi) je piti dovoljno tekućine i jesti dovoljno zdrave hrane, ali i održavati težinu kako bi nam koža što dulje vremena zadržala elastičnost. Nošenje ili ne nošenje grudnjaka nema veze s obješenim grudima!

 

Izvor