5 čestih pitanja o analnom seksu i boli

Analni seks ne mora boljeti, ali prije svega ne bi smio boljeti - pod uvjetom da slijedite sva pravila.

No niti to nije garancija da će svi u njemu uživati. Analni seks je kao primjerice sushi, njega ili voliš ili ne voliš!

Nego, bacimo se mi na temu, a to su najčešća pitanja u vezi analnog seksa i bolova.

Zašto analni seks boli?

Za razliku od vagine koja se prije i tijekom seksa prirodno lubricira, anus nema tu postavku pa se bol automatski javlja pri trenju koje nastaje kao posljedica suhe penetracije.
Još jedan uzrok bolova može biti i manjak opuštenosti jer je anus poprilično tijesan tjelesni otvor, a ako ti mišići nisu opušteni, penetracija može izazvati nelagodu i/ili bolove.

Hoće li bol nestati odmah nakon penetracije?

Pod uvjetom da penis/prst/seksualna igračka, odnosno ono što penetrira u anus bude doslovce okupano u lubrikantu, situacija bi trebala biti veoma glatka i bol bi trebala biti minimalna i nestati gotovo pa odmah nakon penetracije, čim se mišići naviknu.
Međutim, ako je bol jaka i prisutna tijekom seksa, bolja je ideja prestati. Ako je pak bol jaka i prisutna nakon nekoliko dana, Vrijeme je za posjet liječniku/ci.

Hoće li analni seks uvijek boljeti?

Pa, ne bi trebao, ali imajte na umu da će uvijek boljeti ako se ne izvodi kako treba!

Pomažu li anestetičke kreme?

Anestetičke kreme su kreme koje djeluju lokalno na opuštanje mišića, te se nipošto ne preporučuju za korištenje u seksu, pa čak i analnom!
Bol je način na koji tijelo daje do znanja da nešto nije u redu, a ako kremom otupimo ta osjetila možemo kreirati opasnu situaciju.

Ima li krvi?

Krvarenje tijekom analnog seksa nije čudno, ali nije često. Recimo, za vrijeme prvog puta može se dogoditi pokoja svjetla kapljica krvi zbog iritacije i neznanja, no inače krvi ne bi smjelo biti.
Ako se pojavi, može ukazivati na pregrub seks ili pak postojanje hemoroida, no ako primijetite više od nekoliko kapi krvi ili ako je prisutna nakon nekoliko dana, obratite se liječniku/ci.

Kako analni seks izvoditi kako treba?

Zlatno pravilo je kao prvo imati pristanak!
Drugo pravilo je puno, ali puuuno lubrikanta.
Treća stvar za upamtiti je: samo nježno!

Piše: Lucija S., 6.10.2024.