5 čestih ozljeda prilikom seksa

Već smo do sada apsolvirali/e činjenicu da seks nije ništa nalik scenama iz filmova i serija. U stvarnom životu, on je prljav, nespretan, glasan, ali i aktivnost nakon koje su određene povrede ili ozljede itekako moguće.

Naravno, takve stvari se na filmovima i serijama ne pokazuju, no mi ipak preferiramo činjenice umjesto rozih naočala pa stoga danas pišemo o nekima od mogućih ozljeda koje se prilikom seksa mogu dogoditi te kako se nositi s time, što poduzeti ako se dogode i što napraviti tako da smanjimo mogućnost da se uopće dogode!

#1 Vaginalne posjekotine i manja puknuća kože

Povremeno, seksualna aktivnost, a pogotovo ona žustrija, može dovesti do slučajnih poderotina i oštećenja kože. Najčešći uzrok tomu je manjak lubrkacije, stoga je izuzetno bitno prilikom seksa koristiti dovoljno lubrikanta kako bi se smanjila šansa za ozljedom. Također, uzroci mogu biti i seksuale igračke, neodrezani nokti i određene spolno prenosive bolesti koje imaju utjecaj na suhoću genitalija.

Većina malih poderotina zacijeli sama od sebe, te za olakšanje manjih bolova možete pokušati sa kupkom, redovitim održavanjem higijene genitalnog predjela, noseći široko pamučno donje rublje i po potrebi uzeti lijek protiv bolova.

Međutim, ako se pojavi pečenje pri mokrenju, neobičan iscjedak, krvarenje koje ne prestaje, perzistentna bol, temperatura ili neobična suhoća vagine, odmah se obratite liječniku/ci.

#2 Pečenje genitalija nakon oralnog seksa

Vjerovali/e ili ne, malo osoba ide za tim, ali ako genitalije počnu peći odmah nakon oralnog seksa, velike su šanse da je osoba koja ga je 'pružila' netom prije uživala u ljutoj hrani ili pranju zubiju s jakom pastom za zube!

Osim pranja i čekanja da pečenje stane, tu se nema puno za napraviti nego jednostavno počekati da prođe - i izbjegavati jesti ljutu hranu prije seksa! :)

#3 Padovi, skliznuća...

Pogotovo kada se radi o mjestu koje nije udoban i mekan krevet, mjesto seksanja može biti uzrok određenim povredama. Primjerice, seks u tušu na TV-u možda izgleda primamljivo i neodoljivo, no u stvarnosti radi se o seksanju u veoma uskom, sklizavom prostoru u kojem morate radi vaše sigurnosti biti ekstra oprezni/e.

Ako se odlučite za avanturu zvanu seks pod tušem, obavezno se pobrinite da na dnu kade ili tuš kade nema skizavih sapuna, ili pak ostataka šampona ili makse za kosu koja je ekstra skliska. Također, bacite oko na prostor i pogledajte na što se možete uhvatiti a da je sigurno i da se na prvi hvat neće slomiti. 

Ovo je također situacija u kojoj je preventiva najbitnija, stoga dobro promislite o prostoru gdje se želite seksati i istražite mu dobre i loše strane kako biste minimizirali/e rizik od ozljeda!

#4 Slomljen penis

Ono što se zove fraktura penisa medicinski je naziv za puknuće u tzv. tunica albuginea, što je naziv za vlaknastu ovojnicu tkiva koje se nalazi ispod kože, a zbog koje se penis može povećati u širinu i dužinu i biti u stanju erekcije. 

Fraktura penisa može se dogoditi zbog nagle ozljede ili savijanja penisa, poput snažnog savijanja penisa tijekom penetracije, snažnog udarca u penis tijekom pada ili neke druge vrste nezgode ili pak prežustre masturbacije.

Fraktura penisa je medicinska hitnoća i ako se dogodi, potrebno je odmah potražiti hitnu medicinsku pomoć! Više o frakturi penisa pročitaj ovdje.

#5 Istegnuće mišića

Seks je izrazito fizička aktivnost, koja često zahtijeva različite poze. Samim time, minorna istegnuća ili čak upale mišića posve su uobičajena stvar. Ako se to dogodi, hladan oblog te eventualno lijek protiv bolova ako je nužan pomoći će u smanjenju simptoma istegnuća, a kako biste spriječili takve nezgode, osim seksuale, prakticirajte i fizičku aktivnosti :)