4 tipa seksualnih očekivanja koja ne drže vodu

U popularnoj kulturi i društvu postoje neka etablirana vjerovanja i takoreći mitovi prema kojima se često znaju graditi nerealistična seksualna očekivanja. Danas pišemo o nekima od njih i demistificiramo ih, te pokazujemo zašto su pogrešna i kako mogu imati negativan utjecaj na vaš (seksualni) odnos s drugom osobom.

#1 Prava osoba za mene znat će što mi paše

Ovo je česta zabluda u pogledu veze i seksa. Osim što nitko ne može magično znati što nekome paše ili ne paše, to se može mijenjati s vremenom. Stoga, bez konstantne otvorene komunikacije teško da će ikome to poći od ruke. Ono što se događa jest to da od osobe počnemo puno previše očekivati, što na kraju rezultira razočarenjem ili čak zamjeranjem.

#2 S vremenom, seks postaje manje bitan

Neke osobe vjeruju da će seksualna želja, s godinama veze s drugom osobom, oslabjeti i da seks više neće biti važan. To je pogrešno jer takvo nešto nema veze s godinama, već ovisi o osobi. Neke osobe izrazito su seksualne, dok neke nisu, što je u redu, no očekivati ili misliti da će se to s vremenom promijeniti je pogrešno. Zato je bitna komunikacija, jer isto tako s vremenom se stvari mogu pretvoriti u rutinu, stoga nije loše ubaciti nekih novih stvari u seksualnu igru!

#3 Moramo se seksati x puta na tjedan

Istina je da nema čarobnog ili idealnog broja koliko se često trebamo seksati. To će ovisiti o mnogo faktora, te su periodi frekventnijeg seksa, kao i oni malo manje frekventniji posve normalni. Puno stvari ima utjecaj na libido, stoga umjesto da se fokusirate na imaginarni broj, slušajte sebe i svoje potrebe i mogućnosti - bez zamjeranja.

#4 Nisam zadovoljan/na dok oboje ne postignemo orgazam

Totalno je divno brinuti se o željama i potrebama druge osobe, no prevelika briga može stvoriti drugoj osobi nepotreban stres. Orgazam nije znak uspješnog niti dobrog seksa, jer seks može biti sjajan i bez samog postizanja orgazma, stoga se fokusirajte na čitav proces, intimnost i uživanje, bez opterećenja .

U konačnici, komunikacija se opet postavlja kao najbitnija. Uz to, pokušajte se ne obazirati na društvena očekivanja jer je seks veoma intimno i osobno iskustvo, te ne postoji to pravilo koje bi apsolutno svi mogli slijediti. Uživajte sa svojom osobom u čitavom procesu i nemojte se opterećivati s urbanim mitovima i dostizanjem nerealističnih očekivanja - vaša veza je samo vaša i oboje najbolje znate što i kako vam paše, kako u seksualnom tako i u svim ostalim aspektima.