4 stvari u seksu koje moramo normalizirati

Sa filmovima i serijama te gomilom scena iz sadržaja koje nudi popularna kultura mijenja se percepcija o seksu. Govorimo o isklesanim tijelima bez trunke celulita, bez ijedne dlačice, ali i o scenama seksa gdje do orgazma osoba može doći za čas, gdje se kondomi i lubrikanti ne upotrebljavaju te su svi uvijek spremni na seks.

To je dakako pogrešna i totalno iskrivljena percepcija seksa i ljudskih tijela, no gledajući to često možemo se zapitati zašto i naš seksualni život ne izgleda tako.

Odgovor na to je zato što ne može! To nije jednostavno realno, a danas pišemo podjsetnik na stvari koje su u seksu i spavaćoj sobi posve normalne i koje se dapače trebaju normalizirati!

Tijela u svim veličinama i oblicima

Mršava, popunjena, visoka, niska, široka, uska - sva tijela su lijepa na svoj način, a stremiti ka slici tijela koja je vidljiva na društvenim mrežama i na scenama seksa koje se prikazuju na malim i velikim ekranima ne trenba težiti jer se najčešće radi o jednom tipu tijela. Ne govorimo da to tijelo nije lijepo, ali govorimo da i sva ostala jesu!

Dlake i dlačice

Brijanje, depiliranje ili uklanjanje dlaka na tijelu na bilo koji način je osobna preferencija, a ne obaveza. Dlake su posve prirodna stvar, te je na odluci pojedinca/ke hoće li ih ukloniti iz nekih svojih razloga ili će ih pustiti da žive svoj najbolji dlakavi život. Kako bilo, dlake se nipošto ne moraju uklanjati.

Penetracija nije jedini put do orgazma

U scenama seksa rijetko kad je vidljiv neki drugi način osim penetracije koji vodi do orgazma. Prije svega, orgazam nije uvijet za dobar seks (što je fraza koja također za svakoga označava nešto drugo), a penetracija nipošto nije jedini način dolaska do njega. Tu su i seksualne igračke, međusobna ili solo masturbacija i bezbroj drugih stvari u kojima netko može uživati. 

Menstruacija

Vlastiti je odabir seksati se ili ne seksati za vrijeme menstruacije, no nema razloga zašto se netko ne bi smio seksati za vrijeme posve prirodnog dijela ciklusa. Menstrualna krv je iz pogrešnih razloga postala tabu, te to nije nešto čega bi se itko trebao sramiti ili suzdržavati od seksa. 

Poanta je prihvatiti naše tijelo u svim varijantama, oblicima, veličinama i sa svime čime ono postoji, te je pogrešno uspoređivati se sa često nerealnim prikazima singularne vrste tijela koje je trenutno in (koliko god to neobično zvučalo, i vrste tijela ponekad se smatraju nečim što je u modi). Ovo je samo nježan podsjetnik da volite i prihvatite svoje tijelo te da uživate u njemu!