4 pozitivne strane sekstanja

Sexting ili sekstanje sve je popularnija praksa izmjene vrućih poruka, najčešće tekstualih i preko mobitela, te može biti veoma korisna praksa za poboljšanje seksualnog života i dinamike u vašem intimnom odnosu!

No sekstanje nije bezopasno, te prije same odluke na sekstanje obavezno pročitaj naše savjete za sigurno sekstanje kako ne bi bilo hvatanja za glavu!

Ok, a sad, vratimo se na temu - kako sekstanje može imati pozitivan utjecaj na seksualni odnos?

Ono može utjecati na porast seksualne želje!

Zamislite situaciju gdje neko vrijeme pišete, razmišljate i maštate o seksu. Tada je česta situacija da čim o nečemu toliko dugo pričate i mislite, nekako jedva čekate da se dogodi. Upravo na taj način sekstanje utječe na porast seksualne želje jer u čitavoj priči i dopisivanju sve više počinjemo iščekivati taj trenutak i postajemo uzbuđeni/e. Isto tako, ponekad je napismeno puno lakše reći ono što želimo probati ili raditi, a čim znamo točno čemu se veselimo, odmah to više i želimo.

Njime vježbamo komunicirati o seksu!

Na tragu gore rečenoga, sekstanje je zgodan način vježbanja otvorene komunikacije, jer je seks ipak jedna od eksplicitnijih tema. Sekstanjem se vježba otvorenost, izravnost i pričanje oko seksa na vrlo otvoren način, te može biti dobar temelj za ragovor uživo.

Njime možemo eksperimentirati na siguran način!

Ako te zanima neki aspekt seksa ili seksualnosti koji ne želiš ili ne možeš probati u stvarnom životu, sekstanjem to djelomično možeš bez upuštanja u nešto u stvarnosti, poput istraživanja određenog fetiša ili dijeljenja određene seksualne fantazije.

To je dobar način povećavanja samopouzdanja!

Riječi i seksi fotografije ipak zahtijevaju određenu dozu pripreme, a vidjeti sebe u seksi ozračju i izmjenjivati vruće poruke itekako ima pozitivan utjecaj na samopouzdanje.