3 bitne stvari prije kupnje seksualne igračke

Ako planiraš posjetiti fizičku ili online trgovinu sa seksualnim igračkama, izabrati prvu stvar koja ti se svidi i nije baš najbolja ideja jer to ne znači da će ti baš ta igračka pasati ili koristiti u seksu i/ili masturbaciji. Dobro je prije nabavke bilo kakve seksualne igračke promisliti o sljedećim stvarima:

Kakvu vrstu stimulacije voliš?

Odnosno, razmisli o u kakvim osjećajima uživaš. Primjerice, preferiraš li vanjsku ili unutarnju stimulaciju, ili oboje istovremeno? Uz to, razmisli i o mjestu gdje ćeš koristiti igračku, te će to biti polazišna točka odabira igračke.

Istraži određenu igračku uživo ili online

Ako se nađeš u fizičkoj trgovini, bilo kakvu igračku koja te zanima možeš osjetiti pod rukom (pitaj prodavača/icu) čime ćeš dobiti jasniji dojam senzacije, tvrdoće, materijala, stupnja vibracije i slično. 

Također, na Internetu su dostupne brojne recenzije tako da kada nađeš igračku koja te zanima, proguglaj što drugi kažu o tom modelu, a možeš se poslužiti i YouTubeom gdje također postoje recenzije. Dakako, to su sve subjetivne recenzije, no i to može pomoći u odabiru!

Vodi računa o materijalu

Ako je kod nečega bitan materijal, to su definitivno seksualne igračke! Ipak, to je stvarčica koja će se naći na genitalijama ili unutar tijela, stoga je jako važno da je napravljena od kvalitetnog i izdržljivog te medicinski dozvoljenog i provjerenog materijala. Medicinski silikon obično prednjači u kvaliteti i lagan je za održavanje!

Za kraj, pusti sram na ulazu u trgovinu! Sigurno niste niti prve niti zadnje osobe koje u seks shopu traže nešto za sebe, te se nemoj brinuti oko osude prodavača/ice jer se to najčešće nalazi samo u našim glavama. Ako ti treba pomoć ili savjet, pitaj, bez srama!